20090528

the best team won


finale champs league 2009?
x perlu dijlaskan lagi
sumer pasti dah tau keputusannya kan..
catalan mmg layak pon...walupun aq mmg x percaya yg mu dh kalah bler ref tiup wisel penamat...haha bler kne 1 gol aq bleh rilek lgi, bler kne 2 plak aq mula tringat liverpool di instanbul 2005, dan bler dh msok minit ke 90 puluh aq tringt plak final 99 di noucamp....tp takdir mmg mennetukan yg mu xkan mng mlm tuh..
dan keajaiban tak berlaku...
pasrah huhu


tp barca pon aq mnat gak, apa yg depa men itulah sebenarnya bolasepak
xde pasukan len yg men cm depa men, bukan messi saja tp sume player berskill tinggi tahap dewa, aq minat tgk messi men tp aq lebih minat kelibat xavi dan iniesta, dua2 tulang belakang barca,dan bola boleh berada di kaki depa sepanjang malam..tiada keraguan(oleh ferguson sendiri)..messi xde barca still bleh mng tp klo
dpa dua nih xde? mmmg musatahil untk barca..sbb 2-2 gol tuh pon hasil umpanan depa nih la


dan aku klo diberi pilihan utk pilih pemain terbaik selain messi, aku pilih puyol...kenapa?sbb ade pakcik yg sme2 ngn aku usha match kt kdai asyik jerit "hah puyol!puyol!"...bukan..tp sbb dgn usia yg dh lanjut dier men jauh lebih bagos dari evra..haha,atas bawah sumer dier ade...ronaldo rooney sumer xleh nk grak...puyol is one of the best la!


dan mu plak...depa x perform mlm tuh(oleh ronaldo sendiri) permulaan sgt menghairahkn tp bler 1st attack barca depa dah ketinggalan, mmg petanda buruk bt depa...dahla x pkai jersi merah!(walaupun aku tau jersi mgkin xde kaitan lnsg dgn permainan hahah) , lagi satu sume org tahu yg mu adalh pasukan terbaik dunia dan sbb itu mne pasukan pon akan lakukan apa shja utk mengalahkan meraka(termasuklah geng anti-mu haha!)

dan pada aku...pemain yg paling mengecewakn mlm tu ialah wazza aka rooney...kenapa? psl itu bukan rooney...dier nmpak sgt takut n nervous...dier bkn rooney yg aku knal pantang ada peluang trus cekau...klo x silap aq mne ade dier shoot bahaya dri dier kan? dpt bola jer dier mesti nk pass ronaldo walapun ade peluang utk dier rembat trus..(ceh klo aku men cam aku bleh bt je???haha)dan x slh juga utk aku kata yg ferguson awl2 dah silap strategi...

dan
rasminya diumumkan disini
messi is the world best player 2009
dan welcome to malaysia manu xlme lagi..

p/s: spe nak aku sponsor tiket weh???

7 comments:

syahmi m.s. said...

hehe..
chelsea dirompak wey...
ko x ley cakap best team wins..

nazmi shaarani said...

'let bygone be bygone'
ayat klise....
haha

faizYEAH said...

HAHA.
jgn kaitkan anti-man utd ngan kesilapan alex.
HAHA.
tp aku rase nano still ag best player dunie ar.
xtau ar apsl.
HAHAHA.

ag 1 mie.
carrick ble nk gi emirates ?
HAHAHHA

Z said...

you'll never walk alone

maisarah mansor said...
This comment has been removed by the author.
norman.bulat said...

tp aku rse nano is da best r..
die mmg power dow..
die main lain dari yg sblm nih!

nazmi shaarani said...

haha
viva la vida
jumpe nex year!